Waar het aantal flexwerkers elk jaar groeit, zijn er ook nog veel mensen die een 9-tot-5-baan verkiezen boven flexibele werktijden. Dit biedt voordelen. Zo kun je afspraken, buiten werktijd, bijvoorbeeld al lang van te voren plannen. En werken van 9 tot 5 als ouder in Amsterdam betekent ook dat je de kinderopvang gemakkelijker kunt plannen. Hoe vind je een geschikte opvang? En waar let je op bij het selecteren? We hebben een checklist voor je gemaakt!

Ouder in Amsterdam

Amsterdam is een bruisende stad. Niet alleen voor jongeren en ondernemers, ook als gezin is het er prima vertoeven. Wonen in het centrum is misschien niet ideaal. IJburg en Middenmeer zijn de meest kindvriendelijke wijken van Amsterdam. Hier vind je een ruim aanbod aan scholen, groene parken en gezellige speelruimtes voor de kids.

Kinderopvang in Amsterdam

Heb je een 9-tot-5-job, dan ben je als ouder in Amsterdam wellicht ook op zoek naar een betrouwbaar oppasadres. Kinderopvang in Amsterdam is er in overvloed, maar hoe kies je het juiste kinderdagverblijf? Een kleine checklist:

Waar let je op bij het kiezen van een kinderdagverblijf?

● Sluiten de tijden van het kinderdagverblijf aan op jouw werktijden? Met een 9-tot-5-baan heb je gelukkig volop keuze op dit gebied!
● Ligt de locatie op de route? Zorg ervoor dat brengen en halen zo soepel mogelijk verloopt.
● Passen de regels van het kinderdagverblijf bij jouw opvoeding?
● Moet je zelf voor extra’s, zoals luiers en eten, zorgen of zit dit bij de prijs in?
● Bezoek, voordat je een definitieve keuze maakt, verschillende kinderdagverblijven. Zo kun je een goede vergelijking maken