Elk bedrijf heeft wel één of meerder printers in huis, maar meestal kunnen die alleen op A4- en A3-formaat printen. Soms kan het nodig zijn om op een groter formaat te moeten printen. Maar groot formaat printers zijn duur in de aanschaf en onderhoud, en wordt hij niet vaak genoeg gebruikt om de aanschaf te rechtvaardigen. Voor dit soort situaties kun je ook een printer huren bij Wijverhurenprinters.

Printen van presentatie- of promotiemateriaal

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het noodzakelijk is om op groot formaat, bijvoorbeeld op A2 of A0 te printen. Denk bijvoorbeeld aan werkmateriaal voor werksessies waarbij teams samen aan een project moeten werken, of als presentatiemateriaal bij kleinschalige presentaties zonder beamer. Maar het kan ook om promotiemateriaal gaan voor een stand bij beurzen en bijeenkomsten of het printen van andere marketing- en reclamedoeleinden.

Het voordeel van een grootformaat printer huren

Het voordeel van het huren van een grootformaat printer, is dat je sneller je materiaal klaar hebt dan wanneer je een printopdracht zou uitzetten bij een copyshop of drukkerij. Vaak is het zelf uitprinten ook nog eens goedkoper, en kun je meteen zien wat het resultaat is. Mocht het bijvoorbeeld nog nodig zijn om wijzigingen aan te brengen, dan zie je dat meteen.

Laserprinter of inkjet-grootformaatprinter huren

Het verschil tussen een laserprinter en een inkjet-printer is de toner waarmee wordt geprint. Bij laserprinters wordt er geprint met een soort poeder. Deze manier van printen is snel en voordelig en is vooral handig als je grafisch materiaal of documenten met tekst moet uitprinten.

Inkjet-printers gebruiken echte inkt en zijn duurder in het verbruik. Maar de kleuren zijn mooier waardoor het een betere keuze is voor fullcolour foto’s en presentatiemateriaal.