Data is tegenwoordig haast nog waardevoller dan goud. Het is daarom zaaks om zo goed mogelijk je data te beschermen als je een bedrijf hebt. Je wilt natuurlijk niet dat al jouw gegevens voor iedereen zichtbaar zijn, of dat er geknoeid kan worden met je data. Daarom is de ISO 27001 norm vastgesteld door het College Standaardisatie.

Wat is ISO 27001, en wat houdt het in?

ISO 27001 is een internationale standard voor informatiebeveiliging die is vastgesteld in 2005 en herzien in 2013. In deze standaard wordt beschreven hoe een informatie beveiligingssysteem kan worden opgezet, geïmplementeerd en onderhouden. De bedoeling van deze normering is bedrijven en organisaties te helpen om hun informatie veiliger te bewaren.

Wat kun je met de ISO 27001 standaard?

De veiligheid van jouw bedrijfsdata kun je in de gaten houden door middel van een Information Security Management System (ISMS). In de ISO 27001 standaard zijn namelijk allerlei eisen gespecificeerd waar een beveiligingssysteem aan moet voldoen. Ook moet een ISMS een risicoanalyse kunnen maken. Het ISMS toont feitelijk aan dat een bedrijf qua informatie veiligheid inderdaad werkt volgens de ISO 27001 norm.

Hoe beveilig je je informatie?

Het is best lastig om naast het managen van een bedrijf ook ervoor te zorgen dat je aan deze normering kunt voldoen. En dat is nodig als je een ISO 27001 certificering wilt krijgen. Met deze certificering kun je namelijk laten zien dat je voldoet aan de eisen die zijn gesteld aan informatiebeveiliging. Daarom helpen bedrijven als ISO2HANDLE je om de ISO 27001 standaard te begrijpen en toe te passen. Ze leggen het uit in begrijpelijke taal en bieden een flexibel platform wat je naar eigen inzicht kunt inrichten om een kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten waarmee je een ISO 27001 certificering kunt krijgen.