Je hebt net een nieuwe website laten maken of je hebt plannen om dat te doen. Maar nu vraag je jezelf af: hoe laat ik mezelf zien op het web? Online visibility of online zichtbaarheid is erg belangrijk om je merk en onderneming uit te bouwen. In dit artikel geven we je enkele essentiële tips om jouw online zichtbaarheid te vergroten!

Hou rekening met SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie is een efficiënte manier om jezelf vindbaar te maken voor internetgebruikers. Door de inhoud op je website zo in te vullen dat zoekmachines jouw website hoog tonen in de zoekresultaten, krijg je meer website bezoekers. Het grote voordeel van het gebruik van SEO is dat jouw website bezoekers bestaan uit een gericht publiek. Jij bepaalt de zoekwoorden en ontvangt bezoekers die effectief op zoek zijn naar jouw product of dienst.

Publiceer regelmatig nieuwe blog artikels

Een informatieve blog over alles wat met jouw onderneming of sector te maken heeft, zorgt voor een geïnteresseerde lezersgroep, die steeds meer vertrouwen krijgen in jouw kennis. Informeer je lezers met interessante artikels en loods hen daarna verder naar je verkoop pagina.

Zorg voor een aanwezigheid op sociale media

Jouw onderneming kan extra online zichtbaarheid vergaren door aanwezig te zijn waar je doelgroep aanwezig is. En je mag er van uit gaan dat jouw doelgroep zich ook op sociale media bevindt. De beste kanalen kunnen verschillen, afhankelijk van je product of service. Maak gebruik van de kanalen waar jouw publiek zich ophoudt en zorg voor een goede online marketing strategie op deze kanalen.

Gebruik aantrekkelijke foto’s

Zowel voor je website als op je sociale media kanalen kun je bezoekers makkelijker overtuigen met aantrekkelijke foto’s. Slimme en mooie visuals resulteren in hogere conversies en een betere herkenning. Investeer in product fotografie en zorg dat jij zelf ook in beeld komt. Jouw huidige en toekomstige klanten zijn sneller geneigd om in zee te gaan met een merk waar ze een gezicht op kunnen plakken.