Printen op formaat is niet altijd eenvoudig. Je moet namelijk niet alleen het ontwerp hebben, maar ook de juiste materialen. Denk daarbij ook aan een grootformaat printer. Ook hier zijn veel verschillende mogelijkheden, waardoor je altijd een printer krijgt die aan jouw wensen aansluit. Bij wijverhurenprinters.nl kun je daarbij voor een laag bedrag per maand voorzien zijn van het apparaat om alle formaten af te kunnen drukken. Met behulp van onderstaande tips weet je precies waar je op moet gaan letten. 

 

Een grootformaat printer voor iedere printklus 

Een grootformaat printer is er in meerdere modellen, waarbij ook altijd gekeken wordt naar het papierformaat en de manier waarop de inkt op papier komt te staan. Zo moet je gaan kijken of het jou om een grafische of technische afdruk gaat. In sommige gevallen zal het weer een fotoprinter zijn, waarbij de kleuren nog meer naar voren komen. Je moet voor jezelf daarom een afweging gaan maken met welke manier van printen je de beste afdrukken kunt gaan maken. Vergeet daarbij ook niet om te kijken welk papierformaat eruit moet komen. Op een A2 printer kun je bijvoorbeeld geen posters op A0 formaat printen. 

 

Aanpassen aan de beschikbare ruimte 

Daarbij is het belangrijk om te gaan kijken naar de ruimte die beschikbaar is in het gebouw. Een grootformaat printer kan namelijk zowel met als zonder standaard geleverd worden. Zonder formaat moet ergens op gezet worden om de afdrukken gedaan te krijgen, terwijl een op standaard ook op de grond zou kunnen staan. Pas de printer daarom te allen tijde aan de beschikbare ruimte aan, zodat je geen problemen gaat ondervinden. Daarna is het alleen nog een kwestie van het contract aangaan, zodat je kunt printen op formaat en geen extra kosten meer gaat krijgen.