De geschikte tablet uitkiezen doe je zo
Veel mensen gebruiken een tablet als mobiel apparaat naast de computer. Er komen ook steeds meer tablets op de markt die echter een onderdeel zijn van een computer. Ze zijn als het ware een randapparaat. Een tekentablet is een apparaat wat zich uitstekend leent wanneer je grafische ontwerpen wil gaan maken voor je computer.  tekentablets zijn apparaten die  je met zorg kiest. We hebben een aantal zaken voor je benoemd die jouw keuze bepalen.

Koppelen met de Mac of niet

Veel grafisch ontwerpers werken met een Apple Mac computer. Het gaat hier om apparaten die nu eenmaal op grafisch vlak net wat beter werken dan standaard computers. Helaas is niet ieder merk tekentablet te koppelen aan een Mac. Sommige apparaten werken alleen met Windows software terwijl je dit bij een Mac juist niet gebruikt. Het is dan ook goed om voor je een keuze maakt te kijken of een tekentablet met een Mac kan worden gebruikt.

Het aantal punten op het scherm en het aantal punten per seconde
Ga je een ontwerp maken waarbij precisie van het grootste belang is, dan is het zaak dat jouw scherm voldoende punten heeft waarmee je een ontwerp kan maken. Denk er daarbij wel om dat de behoefte aan veel punten op het scherm en een hoog aantal punten per seconde wel bepalend is voor de prijs van je tekentablet.

 

Koppelen via bekabeling of bluetooth
Een tekentablet gebruik je het liefste in een zo ergonomisch mogelijke houding. Daarbij moet je er wel aan denken dat er een goede koppeling kan plaatsvinden. Een koppeling die gedraad is, is vaak het betrouwbaarste aangezien er geen storingen kunnen optreden in de verbinding. Je zit echter wel vast aan een bepaalde lengte van de verbindingskabel. Een koppeling via bluetooth is wat dat laatste punt betreft een stuk meer gebruikersvriendelijk.