Verschillende fasen van industrieel design
Voordat er een industrieel design wordt gemaakt is er eerst een goede grondige analyse. Er moeten een aantal zaken op een rij worden gezet voor er een product wordt ontworpen. Er wordt gekeken naar specifieke eigenschappen. Zaken als transparantie van een product, waterdichtheid et cetera worden op een rij gezet voordat men verder gaat met het ontwikkelen van het product. De analyse is de voorbereiding voor het uiteindelijke product. Er wordt hierbij eveneens gekeken naar het betaalbaar produceren en transporteren van het product. Hier lees je meer over dit industrieel design stappenplan.

De vormgeving
Dit is het punt waar de ontwerpers en de wensen van de klant elkaar ontmoeten. Er wordt gekeken naar de vorm van een product. Verder wordt er gekeken naar zaken als het design en de vormgeving als esthetische eis. Er wordt gekeken of het moet gaan om een vernieuwend ontwerp of dat er mag worden voortgeborduurd op een bestaand ontwerp. De vormgeving is een onderdeel waarbij de klant uiteindelijk het laatste woord heeft. Het is dan ook zaak dat je als klant een vastomlijnd idee hebt voor je een idee laat vormgeven. Er worden 3D presentaties gegeven. Ook een moodboard kan een mogelijkheid zijn om een vormgeving te maken.

Product engineering
Hierbij wordt gekeken naar het oppervlak, de sterkte van een product en andere technische eisen. Er wordt een berekening gemaakt van de levensduur van een product. De engineering is de rekenkamer van het ontwikkelen van het product. Aan de hand van engineering kunnen er voordat het product uitkomt nog wijzigingen worden aangebracht.

De lancering van het prototype
Zijn de eerste stappen doorlopen dan volgt de lancering van het prototype. Dit houdt in dat het proefmodel kan worden getest in een laboratorium en in de praktijk. Aan de hand van het prototype kan worden bepaald of het resultaat voldoet aan de verwachtingen.