Als je een verlaagd plafond wilt installeren is, naast de keuze voor het uiterlijk, de vorm en in welke kamer het verlaagd plafond precies komt, de prijs van groot belang. Plafond Garant kan een plafond verlagen. De prijsindicatie kan van verschillende factoren afhangen. Een verlaagd plafond kan geïnstalleerd worden als je gaat verhuizen, in nieuwbouw of juist in het huis waar je al jaren woont. Wel is van belang altijd goed van tevoren op de hoogte te zijn van wat het allemaal gaat kosten. De kosten zijn vaak gemiddeld per vierkante meter en kunnen verschillen voor particuliere klanten ten opzichte van zakelijke klanten. Een goede prijsindicatie is uiteraard handig voor het bouwbudget.

Advies over een verlaagd plafond
Vaak is er een adviseur die informatie kan geven over waar het verlaagd plafond precies aan moet voldoen en wat precies bij wat past en wat juist niet. Hiernaast kan je zelf natuurlijk ook voor juist een goedkoop verlaagd plafond van goedkoper materiaal kiezen, of een dure gemaakt de best mogelijke materialen. Extra’s zoals gordijnen en bijbehorende gordijnrails en een plafonniere, of het aanleggen van elektra in de koof inclusief spotjes kan de prijs ook beïnvloeden. De adviseur kan alle beschikbare producten naast elkaar leggen en samen met jou bepalen wat wel en niet past bij de bestaande kamer en welk materiaal het beste is. Als eenmaal is gekozen voor een verlaagd plafond met alle extra’s is een prijsindicatie vaak gelijk geheel duidelijk. Dit gaat nogmaals per vierkante meter. Als laatste kan een adviseur ook een demonstratie geven van alle betrokken producten die gekozen zijn voordat deze geïnstalleerd gaan worden in het plafond. De offerte is vrijblijvend en het adviesgesprek is zonder verdere kosten.

Kamers waar een verlaagd plafond geïnstalleerd kan worden
Als je een nieuw verlaagd plafond wilt laten installeren dan kan je ervoor kiezen om dit te laten doen in de woonkamer, keuken, badkamer of zolder. Voor bedrijven is het mogelijk om in het gehele bedrijfspand een verlaagd plafond te laten installeren. Voor bedrijven geldt bovendien vaak een verlaagd tarief en bij grote afname krijgen zij frequent korting op de eindprijs. De prijs kan dus van veel factoren afhangen.

Naast de installatie van het verlaagd plafond zelf, moet er mogelijk gestukadoord worden voordat het geplaatst kan worden en de muren of het plafond sauzen is wellicht ook nodig. Voor zowel het stukadoren als het sauzen geldt een prijs per vierkante meter en samen met de prijs voor alles dat te maken heeft met het verlaagd plafond vormt dit de eindprijs.