Veiligheidsschoenen zijn een belangrijk onderdeel van de werkkleding voor mannen die werken in gevaarlijke omgevingen of met gevaarlijke materialen. Ze zijn ontworpen om de voeten te beschermen tegen letsel en zijn vaak gemaakt van stevig, duurzaam materiaal. Als u op zoek bent naar veiligheidsschoenen voor heren, geven wij graag enkele tips waar je deze kan vinden.

Plaatsen waar je veiligheidsschoenen voor heren kan kopen

Als je op zoek bent naar veiligheidsschoenen voor heren, zijn er verschillende plekken waar je terecht kunt. Wij lijsten de voornaamste plaatsen voor je op. Elke verkoopplaats voor veiligheidsschoenen voor heren heeft voor- en nadelen.

1.   Speciaalzaak voor werkschoenen en veiligheidskledij

De eerste plek die je kan bezoeken is een speciaalzaak voor werkschoenen. Ze hebben een breed assortiment veiligheidsschoenen voor heren, waaronder stevige, waterdichte en vuilafstotende stijlen die perfect zijn voor buitengebruik. Vaak hebben deze winkels ook een grote selectie schoenen met veiligheidsvoetbedden, extra stevige zolen en voetbedekkingen. Bovendien bieden deze winkels een hoog niveau van service, waardoor je de schoenen kunt passen en de juiste maat kunt kiezen.

2.   Online webshop

Daarnaast kun je ook online naar veiligheidsschoenen voor heren zoeken. Er zijn veel webshops die een uitgebreid assortiment aanbieden. Het voordeel is dat je de schoenen kunt kopen zonder de deur uit te gaan, maar je moet wel voorzichtig zijn bij het kiezen van de juiste maat. Controleer daarom de maten voor je bestelt en kijk of de winkel een retourbeleid heeft voor het geval je de verkeerde maat koopt.

3.   Vakbeurs voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Op een beurs voor persoonlijke beschermingsmiddelen kun je een grote selectie aan veiligheidsschoenen voor heren vinden. Het voordeel van zo een beurs is dat je hier kan terugvallen op de kennis en ervaring van de verkopers van veiligheidsschoenen voor heren. Ze kunnen je helpen met welke veiligheidsschoenen het meest geschikt is voor jouw sector en de job die moet uitgevoerd worden. Bovendien moet je vaak ook rekening houden met het feit dat de veiligheidsschoenen voor heren moeten voldoen aan de wettelijke vereisten.

Hou rekening met de wettelijke normen voor veiligheidsschoenen

Voordat je een aankoop doet, is het wel belangrijk om te controleren of de schoenen voldoen aan de veiligheidseisen die zijn gesteld door de overheid. Dit kun je doen door te kijken naar het CE-merk en de EN-normering die op de schoenen vermeld staan. Zo weet je zeker dat je een goede kwaliteit koopt.

 

Weet jij niet zeker welke veiligheidsschoenen voor heren het meest geschikt zijn voor de job die u moet uitvoeren? En aan welke wettelijke vereisten deze moeten voldoen? Ga dan langs bij een speciaalzaak of vakbeurs waar specialisten het juiste advies kunnen geven.